2013

Aktivitetsdag i klubben 22. april 2013
Det var en virvar af aktivitet omkring klubhuset på arbejdsdagen. 18 mødte op til morgenmad – og flere kom til i løbet af dagen. For en gangs skyld viste vejret sig fra sin gode side, for solen skinnede dagen lang. Sikke en dejlig dag! En stor tak til alle, der var med.

Træningsweekend – Snestorm ingen hindring.
Langt ude på landet og lidt til højre ligger LU-centret i Nees. I lighed med egnens andres storbyer Rom og Paris har stedet næppe nogen fremtid som mål for storbyferie. Men Nees er særdeles velegnet til hyggeligt samvær og DCH-træning af alle slags hunde.
Lokal opbakning
Stor og venlig opbakning fra den lokale landmand Emanuel gav os gode og spændende træningsarealer, hvor vi kunne udfolde os i mange discipliner.
Et nyt og godt initiativ
Arrangementet blev på forslag af Arne Bank ”vedtaget” på generalforsamlingen i januar. Alle gav udtryk for at det ville være en rigtig god idé at kombinere kammeratskab og hundearbejde på denne måde. Allerede d. 14 – 16 marts var det hele på plads, og vi kunne mødes til en veltilrettelagt weekend, der desværre kun omfattede lydighedshunde.
Kyndig vejledning og gåpåmod
Med stor entusiasme kastede alle deltagerne ud i øvelserne, der var grundigt forberedt af trænerne Arne Bank og Olav Møller. Alle lærte noget (også trænerne) og der var deltagere fra stabiliseringsniveau til erfarne e-hunde.
Vi startede med at dirigere
Musikken kom først med søndag formiddag. Så det var hundene der skulle dirigeres v.hj.af spande og friske folk til lynhurtigt at fjerne godbidden, hvis en hund skulle finde på at løbe i den forkerte retning. Det skete dog kun i få tilfælde. Faktisk var selv nye hunde overraskende gode – det kom vist lidt bag på træneren. Men det skulle blive endnu bedre på 2. dagen hvor eftersøgning light og slet-ikke-light var på programmet. To unavngivne hundeførere fra B-holdet så sig selv som kommende nordiske mestre i rundering. Ikke på grund af at hundene havde fundet mange figuranter – men måden de ikke var blevet fundet på var særdeles overbevisende, mente de to optimister.
Spor
Et er et vejrkort at forstå noget andet et spor at finde. Preben Pedersen kom og lærte os sporlægning og sporarbejde; så vi var klar til at drage i marken. Det foregik nede ved fjorden, hvor landmand Emanuel havde stillet arealer og en lun hytte til rådighed til brug i pauserne.
Mens vi lagde spor indtraf en vældig snestorm. Så de mindre erfarne hunde (heriblandt undertegnedes hund) kun fik mulighed for at opføre den kendte dans ”Flak med piruetter over snedækket landskab.” De dygtige hunde gennemførte med noget besvær, men det var vist alle genstande der blev bragt med hjem.
Flere spor
Men så lægger man bare et nyt spor og lader hunden gå med det samme. Så gik det fint for alle. Og vi var nogen, der opdagede at slangespor ville reducere hastigheden sådan som Preben havde forudsagt. Men da havde vi også forinden fået varmen med kaffe og kage i den opvarmede hytte.
Spor i cirkler
Dagen efter kørte det en overgang rundt for Arne. Han demonstrerede nemlig spor i cirkler – en udmærket teknik, der ikke er så rundtosset endda, for det skærper hundens koncentration.
Stjerne for en formiddag
Vi prøvede også spor i stjerneform med maksimal afledning i midten, hvor alle sporene krydsede hinanden og hvor alle hundene uden tøven passerede fuldstændigt upåvirkede (næsten). Svært – men med lidt hjælp kan det lade sig gøre.
Et fængslende sporgitter
Endnu en træning i afledning når sporene lægges vinkelret over hinanden. Godbidder i den forkerte retning gør ikke øvelsen nemmere, men vi lærte hvordan man kan øve koncentration og sporfasthed, så dyret marcherer den rigtige vej, uanset at nogen har forvildet sig ind over ens møjsommeligt
lagte spor.
Noget ved musikken
Søndag formiddag underholdt Inge Dorte Graakjær med disciplinen Heelwork to Music (HTM, eller på dansk: Fri ved fod med musik). Både i teori og praksis. Og det er her musikken kommer ind i billedet – muligvis for første gang i verdenshistorien i garvede lydighedsfolks træning.
Håndsignaler of små godbidder mellem fingrene indgår i programmet, hvor hunden kan lære alt muligt. Også selvom man kun har et køkken til rådighed.
Det var svært; fx var det næsten umuligt at få selv ikke så lydige hunde til at gå plads ved højre side. Måske var sværhedsgraden særlig stor idet en hund med øgenavnet Missilet (dyrets rigtige navn er redaktionen bekendt) snuppede en af Inge Dortes pakker med godbidder og spredte lækkerierne over hele arealet. Det var god træning også for Inge Dorte, der senere på året skal undervise færøske hundeførere – måske minder disse brave nordatlantiske folk om garvede jyske lydighedsfolk.
Hvad så med det sociale
Dagenes samvær udviklede sig ikke mindst med udgangspunkt i Susannes fortræffelige madkunst suppleret med lidt rødvin. En stærkt faglig quiz (med indlagte fejl om John Sørensens placeringer ved DM) fandt en værdig vinder i Kris.
Det sociale samvær gik på tværs af arterne idet de fleste hunde gik fredeligt rundt mellem os når vi hygge os ved bordet. Dog kneb det for især hanhundene at få øje på en glasskillevæg til entreen inden snuden ramte. Men det kan jo ske for den bedste. Rigtig hyggeligt og til tider så langvarigt at min ellers utrættelige hund bad om at blive lagt i kurv længe inden hundeføreren.
Formanden slutter af
Just hjemkommet fra landsmøde kom formand Christina til stede for at afslutte weekenden. Hun benyttede lejligheden til at rose det gode initiativ og hædre arrangørerne Susanne, Diana, Arne og Olav med rødvin og chokolade for deres store indsats med at få et så vellykket arrangement stablet på benene. Formanden nævnte, at hun i bestyrelsen ville støtte lignende begivenheder i fremtiden meget gerne med deltagelse af flere grene end lydighed.

Alt i alt en meget vellykket weekend.

DcH T-shirt 2013

6. februar 2013

Nu er årets DcH T-shirt kommet til salg i klubhuset.

Prisen er som den plejer på 75 kr.

Skriv størrelse og antal på bestillingssedlen i klubben, inden den 1-3-2013, så kontakter vi dig vedr. betaling.

Nye tilmeldinger

Bliv medlem af DcH Lemvig.

Det SKAL være den person, der skal gå med hunden, der tilmelder sig.

Kontakt

Kontakt bestyrelsen, hvis I har brug for yderligere information om Dch Lemvig.